Aruba met een beperkt budget


Aruba is de thuisbasis van witte zandstranden, kristalhelder water, kleurrijke vissen en schilderachtige uitzichten over de oceaan. Het is een van de populairste tropische bestemmingen ter wereld en een favoriet onder Nederlandse reizigers die het Caribisch gebied bezoeken.

Hier vind je pastelkleurige Nederlandse huizen tegen de natuurlijke achtergrond van het eiland, die u meevoeren naar een tropische versie van Amsterdam. Aruba beperkt zich echter niet tot de stranden en steden, er is veel meer te zien en te beleven. Omdat het er niet veel regent, liggen er verspreid over het dorre landschap enorme rotsblokken en cactusbossen.

Dure bestemming

Net als de meeste andere Caribische eilanden is Aruba duur. Het is een bestemming waar honeymooners en luxereizigers naartoe gaan om te ontspannen, dus je betaalt aanzienlijk meer voor hotels, eten en activiteiten op Aruba dan wat je op veel andere vakantiebestemmingen kwijt bent

Dat betekent echter niet dat het onmogelijk is om Aruba met een beperkt budget te bezoeken – er is alleen wat planning voor nodig. Wij geven je graag alle praktische informatie die je nodig hebt om je bezoek te plannen, zodat je het meeste uit je tijd op dit paradijselijke eiland kunt halen! Pak je backpack en start jouw betaalbare vakantie naar Aruba hier,

Goedkoop overnachten

Aruba heeft vrijwel geen echte hostels en zeer beperkte budgetaccommodatiemogelijkheden. Budget privékamers kosten rond de 50 tot 75 euro per nacht. Gratis Wi-Fi is standaard en sommige budgetaccommodaties hebben een zwembad.

Budget twee- en driesterrenhotels beginnen bij ongeveer 100 euro per nacht in Oranjestad tot minstens 125-150 euro in de buurt van de stranden. Gratis Wi-Fi is tegenwoordig overal standaard en veel budgethotels hebben ook een zwembad. Sommige hebben zelfs gratis ontbijt. Boek vroeg om de beste deals te vinden, want de prijzen kunnen verdubbelen als je niet ruim van tevoren geboekt hebt.

Tips om geld te besparen

Aruba richt zich op vakantiegangers en luxe reizigers, dus er zijn hier niet veel opties om je budget te verlagen. Hier zijn een paar manieren waarop je geld kunt besparen op Aruba:

Eet lokale vis – Je bent op een eiland, dus lokale specialiteiten zoals tandbaars, mahi-mahi en snapper zijn minder duur dan andere vissoorten (plus, ze zijn vers)! Vermijd alles wat geïmporteerd is, zoals bijvoorbeeld zalm.

Kijk online – Als je van plan bent om te gaan duiken of andere dure activiteiten te ondernemen, kijk dan eerst online of er kortingen zijn. Sommige bedrijven bieden kortingen voor directe boekingen.

Geniet van de natuur – Ontspan op het strand, maak een wandeling of geniet van een zonsondergang. De natuurlijke schoonheid van Aruba is adembenemend – en gratis!

Logeer bij een plaatselijke bewoner – Couchsurfen is steeds lastiger op Aruba, maar als je een gastheer kunt vinden die je gratis laat logeren, kun je je kosten drastisch verlagen. Het is ook een geweldige manier om de lokale bevolking te ontmoeten!
Neem een waterfles mee – Het kraanwater op Aruba is veilig, dus neem een herbruikbare waterfles mee om geld te besparen en je plasticgebruik te verminderen.

Kook je eigen eten – Uit eten gaan kost veel geld, dus boek een accommodatie met een keuken zodat je boodschappen kunt doen en je eigen maaltijden kunt koken. Echt goedkoop is zelf koken op Aruba niet, wat veroorzaakt wordt door de hoge prijzen in de supermarkten.