5 voordelige all inclusive bestemmingen zomer 2024


Wil je in de zomer van 2024 een goedkope all inclusive vakantie vieren? Dat zal steeds lastiger worden, nu de prijzen voor vakanties alsmaar hoger aan het worden zijn. In twee jaar tijd is de gemiddelde prijs voor een all inclusive vakantie met meer dan een kwart gestegen. De reissom voor sommige populaire Europese all inclusive bestemmingen is gemiddeld zelfs met meer dan dertig procent omhoog gegaan. Toch is het nog steeds mogelijk om voor het zomerseizoen van 2024 een voordelige all inclusive vakantie te boeken. Kijk maar even met ons mee.

Albanië

Voor velen is Albanië een onbekende vakantiebestemming. Als het aan de Nederlandse reiswereld ligt, komt daar in 2024 verandering in. Albanië is hot deze zomer en dankzij de rechtstreekse vliegverbinding van Transavia van Amsterdam naar Tirana kun je nu binnen drie uur naar de Albanese all inclusive hotels vliegen. Populaire all inclusive bestemmingen in Albanië zijn Dürrus, Qerret en Golem. Deze laatste badplaats wordt ook vaak als een all inclusive vakantie in Tirana aangeboden, omdat Golem in de gelijknamige prefectuur ligt.

Bulgarije

De tijden van spotgoedkope all inclusive naar Bulgarije lijkt over te zijn, maar wie niet vastzit aan de zomervakantie, die kan zeker nog leuke all inclusive deals naar de resorts aan de Zwarte Zee vinden. De lagere levensstandaard in Bulgarije zorgt ervoor dat er redelijk wat ruimte zit binnen e marges waar de reisorganisaties op inzetten. Wie voor mei, september of oktober 2024 zoekt naar een all inclusive aan Golden Beach of Sunny Beach, die zo zeker een leuke aanbieding moeten kunnen vinden.

Egypte

De Egyptische badplaatsen zijn zonzeker, maar zeker ook warm. Tijdens de heetste zomermaanden kunnen de temperaturen in Egypte gemakkelijk oplopen naar 40 graden of meer. Hierdoor zijn vakanties naar Egypte tijdens de zomer minder in trek dan in het winterseizoen. Het aantal hotelkamers dat in de zomer gevuld dient te worden is in de zomer net zo groot als in de winter. Minder vraag en meer aanbod zorgt voor lagere prijzen. Vandaar dat je in de zomer relatief betaalbaar voor een all inclusive vakantie naar Egyptische badplaatsen zoals Hurghada en Sharm el Sheikh kunt vliegen.

Algarve

Tijdens de maanden juli en augustus is het druk in de Algarve, maar tijdens de andere maanden van het zomerseizoen 2024 moet het goed mogelijk zijn om een voordelige all inclusive vakantie naar deze populaire vakantieregio in het zuiden van Portugal te vinden. De grootste kans op een leuke all inclusive deal naar de Algarve heb je in de periode half mei tot half juni en vanaf half september tot eind oktober, mits je de herfstvakantie vermijdt.

Gambia

De Afrikaanse westkust heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een vakantiebestemming waar je uitstekend terechtkunt voor een all inclusive vakantie aan het strand. Gambia en Senegal zijn twee goede voorbeelden van landen waar je vanuit Nederland redelijk betaalbare all inclusive vakanties kunt vieren. Met name Gambia heeft een flinke stap voorwaarts gemaakt als het aankomt op service, kwaliteit en comfort. Vanaf juli wordt het nat en benauwd in Gambia, en daardoor zijn de vakanties naar Gambia op dat moment voordeliger. De maanden mei en juni zijn voor Gambia beter geschikt voor een all inclusive strandvakantie, waarvoor je in vergelijking tot andere bestemmingen voordelige prijzen betaalt.