In het oude stadscentrum van Lyon kun je in de nauwe Middeleeuwse ’traboules’ genieten van heerlijke streekgerechten in de typische bouchons. Nergens vind je een meer authentieke Franse keuken. Maar ook buiten het historische hart van de stad is er genoeg te beleven voor foodies. De haute cuisine staat hoog in het vaandel in de Rhône-Alpes en lokale wijnen als de beaujolais en de Côtes du Rhône doen het daar goed bij.
Cafe de la Cloche
Ver van de trendy hellingen van de Croix-Rousse in Lyon houdt dit ouderwets gezellige café de Franse traditie van het café philosophique in leven.
Cafe de la Cloche
Rue de la Charite 4
€
Le Bouchon des Filles
Een bouchon is typisch Lyonnais restaurant, waar je traditionele streekgerechten eet als worstjes, eend pate of geroosterd varkensvlees. Vlees komt hier in grote hoeveelheden op tafel. Bouchon des Filles is een aanrader, gerund door twee zussen die graag een lichte versie serveren.
Le Bouchon des Filles
Rue Sergent Blandan 20, Lyon
€€
Cafe Comptoir Abel
Een quenelle is een mengsel van room vis, kip of vlees, soms gecombineerd met broodkruimels en licht gebonden met ei. Lyon staat er bekend om. Bij Cafe Comptoir Abel proef je het authentieke recept, van bijna een eeuw geleden, in een ontzettend sfeervolle bistro.
Cafe Comptoir Abel
Rue Guynemer 25, Lyon
€€
Le Poêlon d’Or
Proef ook eens de quenelle bij Le Poêlon d’Or, voorheen eigendom van Marie-Danielle – één van de culinaire grootheden van Lyon. Een echte bouchon!
Le Poêlon d’Or
Rue des Remparts d’Ainay 29
€€
Au 14 Fevrier
Misschien wel het beste adres van Lyon om te genieten van klassieke streekgerechten, dit top-restaurant in Vieux Lyon. Je moet er lang van tevoren reserveren, maar het is het waard.
Au 14 Fevrier
Rue Mourguet 6, Vieux Lyon
€€€